MODLITBY MATEK

MODLITBY MATEK

Do Rokytnice se Modlitby matek (MM) rozšířily kolem roku 1997. Asi v roce 2014 proběhlo setkání s republikovou koordinátorkou Markétou a naše MM prošly obnovou. Následovala pak oficiální registrace k hnutí MM.
 
Po celý rok se modlíme za své děti podle modlitebních zásad MM a odevzdáváme je s důvěrou Bohu. Jednou za čtvrt roku se pak setkáváme na Modlitebním triduu. Spiritualitou MM je odevzdání se a důvěra. Tři hlavní zásady pak: neradit si, nekritizovat se, být diskrétní k tomu co bylo ve skupince řečeno.
 
Je dobrým zvykem, že maminka, která vede skupinu, dohlíží na dodržování základních principů. Scházíme se doma, jedenkrát týdně a jedno setkání trvá přibližně hodinu. Setkání MM by mělo být bezpečným a důvěrným místem. Je to malé modlitební místo v počtu 2-8 maminek. 
 
Dnes jsou v naší farnosti 4 skupinky:
Ranní společenství MM (vedoucí Zdeňka Vidláková)
Dopolední Společenství MM (vedoucí Jiřka Hlouchová)
Večerní společenství MM (vedoucí Marcela Blažková)
Společenství MM v Chlístově (vedoucí Martina Ferklová)
 
 
Jestliže tě hnutí MM v naší farnosti zaujalo, neboj se nás kontaktovat. Pokud jste alespoň dvě maminky, rádi vám pomůžeme zaregistrovat novou skupinku.
 
MM si také můžeš pustit na Radiu Proglas, každou druhou neděli v měsíci v 18h v relaci Modlitby rodin. Na Radiu Proglas byl také uveden pořad z našeho společenství, který si můžeš poslechnout ZDE.
 
Více info na stránkách Modliteb matek www.modlitbymatek.cz + časté otázky a odpovědi